Nagymamámtól örökölt epercsoda
1 csomag (20 dkg) babapiskótát darabokra török (3-4 felé) egy közepesen mély tál aljába.Elnegyedelek kb. 2 maroknyi epret és ezt is rászórom.8 tojás sárgáját kikeverem 2 kis ek. folyékony édesítővel ( ez kb. 4-5 ek. cukor) és 1 citrom reszelt héjával.Forralok kb. 6dl tejet,a tűzről lehúzva beleöntöm a tojássárgákat.Alaposan átkeverem,majd lassú tűzön sűrűre főzöm.Ha langyosra hűlt,leöntöm vele a piskótákat.Irány a hűtő.3-4 óra hűlés után felverem jó kemény habbá a fehérjéket,kicsi cukrot teszek bele (1-2 kanál édesítőt) és 3 maroknyi szétnyomkodott epret.Ezzel a sűrű habbal "öntöm nyakon" a már péppé elegyedett epres-piskótát.Dekorációnak pár szem epret teszek a tetejére és beletűzök 1 bóbita citromfüvet.
Diabetikus túrós
Tészta: 3 tojás,1 szűk evőkanál folyékony édesítő,2 evőkanál liszt,1/2 sütőpor,1 dl olaj,2 ek cicakakaó.
Kemény habbá verem a tojásfehérjét,hozzáadom az édesítőt,a tojások sárgáját és a lisztes sütőport,olajat,kakaót.
Kb. 20x25-ös tepsibe vagy kis tortaformába való.Sütési idő 20 perc 175 fokon.
Töltelék: 1 ek. folyékony édesítő,1 ek tejföl,10 dk rama margarin,1/2 kg túró
Hozzávalókat géppel krémesre keverem,rásimítom a kihűlt tésztára.Jól behűtöm.
Máz a már hideg sütire: 1 dl.......szörp (diétás),2 dl szóda,1 cs vanília puding,ízlés szerint pár szem gyümölcs
Összes ch tartalom: 150