Padlizsán csónak
Alufólia fényes oldalát bekenem vékonyan olajjal,ráhelyezem a félbevágott padlizsánokat (vágással lefelé) és 180 fokon 30 percig sütöm.Ha kihűlt,kikaparom a belsejét tálkába és a kanállal apróra nyomkodom.1 fej közepes hagymát 2 gerezd fokhagymát apróra vágok,kevés olajon megdinsztelem.Hozzáadok 70 dkg darálthúst,sózom,borsozom 1 csipet bazsalikommal fűszerezem.Fehéredésig pirítom,ekkor hozzáadom a padlizsánok kikapart belsejét és kb. 3 evőkanál ketchupot.Zsírjára sütöm.Amikor kihűlt,hozzá adok 1 egész tojást.Tűzálló tálat (vagy tepsit) vékonyan megkenek olajjal,belehelyezem a padlizsán héjakat.1-1- sajtszeletet teszek az aljára,majd ráhalmozom a masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütöm,majd ráhalmozok reszelt sajtot és még 5-10 percre visszadugom.
Megjegyzés: 2 padlizsánból 4 csónak lesz,de csak 1-1 csónakot bírtunk megenni.